Neptun Akvárium díszállat szaküzletek

» Termékek » Vízinövény áraink és kínálatunk

Vízinövény áraink és kínálatunk

Üzletünkben folyamatosan széles kínálatban találhatók klasszikus és különleges vízinövények. Úgy mint egyszerű cserepes szálas hínárok, törpe növésű növények a nano akvarisztika szerelmeseinek, vagy a közkedvelt és tartós Anubias több méretben.

A lent bemutatott növény lista nem tükrözi a teljes választékunkat, csak egy válogatás!


Klasszikus tartós vizinövények


Anubias

Anubias

Akár ültetés nélkül is tartható, extra tartós vizinövény. Több fajtája létezik, melyből üzletünkben folyamatosan minimum 3 féléből választhat. Nem tartozik a legolcsóbb növények közé, de ha vigyázunk rá - tápoldattal és rendszeres vízcserével - hosszú évekig, akváriumunk dísze marad.

Ára: 1600Ft-tól


Anubias Nana

Anubias Nana

Az Anubias-ok legkisebbre növő, apró kereklevelű változata.

Ára: 1600Ft-tól


Anubias Barteri

Anubias Barteri

Extra Anubias-ok akár sügéres akváriumba is! Új hajtások kibújásakor figyeljünk az elegendő növényi táplálék biztosítására sügereinknek, hogy azok ne a friss és még puha leveleket kezdjék el eszegetni. A kifejlett és már a végleges sötét zöld színt elért levelek, már ellenállnak halaink csipkedéseinek.

Ára: 1800Ft-tól


Echinodorus - amazonasi kardfű

Echinodorus - amazonasi kardfű

A trópusi akváriumok, egyik legrégebben elterjedt és leggyakoribb fajtái az Echinodorusok. A többesszám azt jelzi, hogy rengeteg változata van, lándzsa formájú mellett, kerek levelű, magasabb és alacsonyabbra növő is. Az egyes típusok formái, még függnek az északoktól, illetve a tápanyag mennyiségtől, az akváriumvíz hőmérsékletétől és a talaj minőségétől is.

Ára: 900-1800Ft


Cryptocoryne - vizikelyhek

Cryptocoryne - vizikelyhek

Az Echinodorus-okhoz hasonlóan rendkívül sok változata van, mint formában, színben, és méretben. Mindegyikről elmondható, hogy a leveleik a vízváltozásra nagyon kényesek. Ha ilyen növény mellett döntünk, legyünk türelemmel, mert akár hónapokra is szüksége lehet, hogy az új környezetét megszokja és fejlődésnek, szaporodásnak induljon! Üzletünkben rendszeresen megtalálható változata: wendtii

Ára: 1200Ft


Fodroslevelű vízikehely

Fodroslevelű vízikehely

Hosszúra növő, fodros levelű Cryptocoryne. Sajnos a víz változására nagyon érzékeny. Ezért új helyre kerüléskor gyakran az összes levelét elhullajtja, de a már az új helyen kibújó levelek nagyon tartósak, a növény pedig pár hónapon belül szaporodásnak indul. Így ha megfelelő talajt biztosítunk részére, a kezdeti levél hullás miatti aggodalmunk, hamarosan átvált a kinek tudnék adni, eladni belőle gondolatra.


Microsorium

Microsorium

Tartós vizinövény, melyet az Anubiasokhoz hasonlóan egy kőre, fára kötve is elhelyezhetünk az akváriumban. Ha jól érzi magát, levelein sarjnövényeket hoz, így azon ritka növények közé tartozik, melyet a dugványozás, gyökértörzs osztás mellet még így is szaporíthatunk. A lágy, savanyú vizet szereti, ezért tökéletes választás pl diszkoszos akváriumba is.

Ára: 2500Ft-tól


Törpenövésű nano vizinövények


Hemianthus micranthemoides - törpe bakoba

Hemianthus micranthemoides - törpe bakoba

Eredetileg akár 30cm magasra is megnövő, kereklevelű vizinövény. Nano akváriumi alkalmazása, azon tulajdonsága miatt lehetséges mégis, hogy hosszának visszavágása nem viseli meg, hanem még erősíti is. Dugványozással könnyen szaporítható.

Ára: 900Ft


Lilaeopsis brasiliensis - Brazil fűnövény

Lilaeopsis brasiliensis - Brazil fűnövény

Halványzöld levelű, maximum 5-7 cm magasra növő előtérnövény. Nagyon erős fény hatására, gyepszerűen benövi az akváriumtalajt. Ennek a tulajdonságának, illetve apró méretének köszönheti, népszerűségét a nano akvarisztikában való alkalmazását. Üzletünkben szinte folyamatosan készleten!

Ára: 900Ft


Hínárok és egyéb cserepes vizinövények


Cabomba - Tündérhínár

Cabomba - Tündérhínár

A hűvösebb vízhőmérsékletet kedvelő, tündér fátyol szerű levelekkel rendelkező igénytelen, kb 30cm-re megnövő vizinövény. Miután gyökereivel sikeresen megkapaszkodik az aljzatban, oldal hajtásokat hoz, melyek dugványozásával könnyen szaporíthatjuk. Ügyeljünk az akváriumvíz tisztításágára és a kellő áramlatra, mert a levelén lerakodó szennyeződések, könnyen a növény elrothadását okozhatják.

Ára: 750Ft


Vallisneria gigantea - Óriás valisnéria

Vallisneria gigantea - Óriás valisnéria

Nagyon hosszúra, akár 1,5-2 méter hosszú 2-3 cm széles levelű akváriumi növény. Méretének köszönhetően kizárólag nagy méretű, magas akváriumokba, ajánlott. Levelei gyakran olyan hosszúra megnőnek, hogy szinte teljesen elzárják a fény útját, ilyenkor a hosszából, gyakran levágnak, amit éppen nem szeret, de elvisel. Nyári időszakban a kerti tavunkba is kiültethetjük.impressum