Neptun Pond-Line termékek

» Termékek » Neptun termékek » Neptun Pond-Line termékek

Kertitavi használatra készült vízkezelőszerek, gyógyszerek, növénytápok


Neptun Pond-Line - Tavi Parakill

Kedvtelésből tartott állatok etetésére szolgáló készítmény. Széles spektrumú több hatóanyag tartalmú parazita ellenes készítmény aranyhalak és díszpontyok (koi) részére. Hatásosan alkalmazható darakór,, fátyolbetegség, kopoltyú és hámférgesség kezelésére. Ha szükséges 2-3 nap után a hatóanyag 50%-át pótoljuk. A kezelés után részleges vízcsere szükséges.

Adagolás: 10 ml 100 liter vízhez, 1db 250 ml-es flakon 2,5 m3 vízhez. Csak kerti dísztavakban történő alkalmazásra! Gyermekek elől elzárandó! Veszélyes anyagokat is tartalmaz (Malachid-zöld, Metilénkék, Formaldehid ).


Neptun Pond-Line - Tavi Növénytápsó

A Tavi Növénytápsó kiválóan alkalmas a kerti tóba telepített vízinövények számára létfontosságú microelemek utánpótlására. Nitrogén és foszformentes, hogy az algásodást ne fokozza. Rendszeres 2 hetenként adjuk a tó vizéhez.

Adagolás: 10 ml 200 liter vízhez 1db 250ml-es flakon 5 m3 vízhez. Csak kerti dísztavakban történő alkalmazásra! Gyermekek elől elzárandó!


Neptun Pond-Line - Tavi Antiklór

A csapvíz káros lehet a kerti tó halaira (aranyhal és díszpontyok). A Tavi Antiklór hatóanyagai semlegesítik a friss csapvíz klór és nehézfém (réz) tartalmát, valamint egy különleges polimer adalék a halakon védő bevonatot képez, mely stressz ellenes, fertőzés gátló hatású.

Adagolás: 10ml 100 liter vízhez, 1db 250ml-es flakon 2,5m3 vízhez. Csak kerti dísztavakban történő alkalmazásra! Gyermekek elől elzárandó!


Neptun Pond-Line - Tavi Algagátló

A Tavi algagátló oldat alkalmas a lebegő és fonalas zöldalgák elpusztítására, fejlődésük meggátlására. A készítmény a kovaalgák fejlődését nem gátolja. Alkalmazás: Megfelelő elkeveredés mellet adjuk az oldatot a tó vizéhez. Erős algásodás esetén a kezelést, 3-4 nap múlva ismételjük meg. Ha az algák elpusztultak, a továbbiakban csak akkor adjunk vegyszert ha az algásodás újra megindul. Az alkalmazás során a tó vizének megfelelő levegőztetéséről gondoskodjunk mert különösen meleg időjárás esetén a gyors algapusztulás oxigén hiányt okoz, mely a halak fulladásához vezethet. Frissen feltöltött tóba akkor kezdjük alkalmazni a szert, ha az algásodás megindul. Friss tiszta vízbe ne alkalmazzuk, mert a halak pusztulását okozza. Környezeti veszélyt okozó anyagokat is tartalmaz, de a kiürített edény vízzel való alapos kiöblítés után szelektív hulladéklerakóba helyezhető.

Adagolás: 10 ml 100 liter vízhez, 1db 400 ml-es flakon 10 m3 vízhez. Csak kerti dísztavakban történő alkalmazásra! Gyermekek elől elzárandó!


Neptun Pond-Blue

A Pond-Blue hatóanyagai a növények (algák) fotoszintéziséhez szükséges hullámhosszúságú fényt szűrik ki a tó vizéből, így gyakorlatilag egy speciális árnyékolóként működik. Alkalmazás: Öntsük a Pond Blue-t közvetlenül a tó vizébe, megfelelő elkeverésről gondoskodjunk. Tekintve, hogy az árnyékolás a víz mélységétől függ a parti részeken és a vízfelszínen a növények fejlődését, nem gátolja. Sekély tavaknál célszerű az előírtnál több Pont-Blue-t alkalmazni. A hatóanyagok teljesen ártalmatlanok, többszörös túladagolás sem okoz problémát. Célszerű az alkalmazást kora tavasszal, vagy akár a tél végén (a jégre öntve) elkezdeni. Ha szükséges ( a víz kékes színe világosodik) pótóljuk a hatóanyagot.

Adagolás: 1ml 40 literre, 250ml 10m3 –re. Csak kerti dísztavakban történő alkalmazásra! Gyermekek elől elzárandó!


Bio Top Tavi Általános haltáp

Kerti tavak díszhalainak (ki pontyok, aranyhalak) táplálására kifejlesztett, könnyen emészthető táp, mely a víz felszínén úszik, így kedvenceink táplálkozás közben jól megfigyelhetők. Alkalmazása: A víz hőfokának és a halak étvágyának megfelelően naponta 1-2-szer etessünk annyit, melyet rövid időn belül elfogyasztanak. Túletetést kerüljük!

Összetétel: szója, gabonafélék, sprirulina, vitaminok, ásványi anyagok. Beltartalom: szárazanyag tartalom: min. 90%, fehérje min. 23%, hamu max. 10%. Kedvtelésből tartott állatok etetésére szolgáló készítmény.

Akciós tavi eleség árainkÁr
NEPTUN Biotop Tavi Haltáp
2 literes kiszerelés

830FT
JNEPTUN Biotop Tavi Haltáp
5 literes kiszerelés
1.100FT
NEPTUN Biotop Tavi Haltáp
30 literes kiszerelés
1.360FT


Bakto-Kill tabletta

Két széles spektrumú antimikrobális hatóanyagot tartalmazó, tabletta, akváriumi díszhalak bakteriális betegségeinek (úszórothadás, hasvízkór, baktériumos bőrfertőzés stb. ) kezelésére.

Adagolás: 1 tabletta/20 liter vízhez. A doboz 20 db-ot tartalmaz, (400 liter vízhez).
Csak kerti dísztavakban és akváriumban történő alkalmazásra! Gyermekek elől elzárandó!impressum