Neptun vízkezelők

» Termékek » Neptun termékek » Neptun vízkezelők


Akváriumi használatra készült vízkezelő szerek, gyógyszerek, növénytápok


Neptun Metilénkék

Akváriumi díszhalak enyhe külső gombás, csillós paraziták okozta fertőzéseinek kezelésére, valamint új hal betelepítésekor a fertőzések megelőzésére alkalmazzuk.

A kezelés időtartama 2-3 nap mely idő alatt a szűrést célszerű leállítani, de megfelelő levegőztetésről gondoskodjunk. A kezelés befejezése után részleges (kb. 30%-os) vízcsere szükséges.

Adagolás: 10 ml 50 liter vízhez, 1 ml (kb. 25 csepp) 5 liter vízhez.

Összetétel: metilénkék 2,5 mg/ml. Csak akváriumi használatra! Készítménnyel élelmiszer termelő állatok nem kezelhetők! Gyermekek elől elzárandó!


Neptun Parakill Turbo

Erős fertőzöttség, zsúfolt haltartás esetén alkalmazzuk a Parakill Turbót darakór, fátyolbetegség, halpenész és bársonybetegség (Oodinium) gyógykezelésére. A szer hatóanyagai berendezett medencében 2-3 nap alatt lekötődnek, ezért ha szükséges pótoljuk azt. A kúra befejezése után részleges vízcsere ajánlott. Érzékenyebb halak esetén (pl. kistestű pontylazacok, neonhal stb. ) az előírt adat felét alkalmazzuk.

Adagolás: 10 ml 50 liter vízhez, 1 ml (kb. 25 csepp) 5 liter vízhez.

Csak akváriumi használatra! Készítménnyel élelmiszer termelő állatok nem kezelhetők! Gyermekek elől elzárandó!


Neptun Antiklór

A friss csapvíz oldott klórt tartalmazhat, ami a halakra rendkívül mérgező. Az Antiklór a víz klórtartalmát megköti, így a vízcsere biztonságos lesz. A friss víz mennyiségének megfelelő Antiklórt tegyünk az akváriumba vízcserekor. Az Antiklór megköti a mérgező nehézfémeket (pl. réz) valamint különleges polimer hatóanyaga a halak bőrén védő bevonatot képez, mely stressz oldó, fertőzés gátló hatású.

Adagolás: 10 ml 50 liter vízhez, 1 ml (kb. 25 csepp) 5 liter vízhez.

Csak akváriumi használatra! Gyermekek elől elzárandó!


Neptun Növénytápsó

Az akváriumi növények egészséges fejlődéséhez szükséges összes macro- és micro-elemet a legkönnyebben felvehető formában tartalmazza. A micro-elemekhez tartozó nehézfémek a halakra veszélytelen kelát formában vannak. 4 hetenként (esetleg 2 hetenként 2 részletben) vízcsere után adjuk az akvárium vízéhez, így megelőzhetjük a hiánybetegségek kialakulását.

Adagolás: 10 ml 50 liter vízhez, 1 ml (kb. 25 csepp) 5 liter vízhez.

Csak akváriumi használatra! Gyermekek elől elzárandó!


Neptun Algagátló

Az algagátló hatásosan alkalmazható az akváriumokban előforduló zöld és barnaalgát kiirtására, illetve fejlődésük megállítására. Alkalmazás: Alapos felrázás után, megfelelő elkeverés után adjuk – lehetőleg részleges vízcsere után – az oldatot az akvárium vízéhez. A kezelést 4 hetenként (vagy amikor az algásodás újra megindul) ismételjük meg. Erősen bealgásodott akváriumesetén a kezelés előtt az algabevonat jelentős részét igyekezzünk eltávolítani, hogy az elpusztult alga bomlástermékei a vizet ne szennyezzék. A kiürült edényt vízzel való alapos kiöblítés után szelektív hulladéklerakóban elhelyezhetjük.

Adagolás: 10 ml 50 liter vízhez, 1 ml (kb. 25 csepp) 5 liter vízhez.

Csak akváriumi használatra! Használat előtt felrázandó! Gyermekek elől elzárandó!

Hatóanyag: Monolinuron (Cas szám: 1746-81-2) Huminsavak <1,0%


Neptun BioStart

A Bio-Start egy hasznos baktérium kultúrát és lebontó enzimeket tartalmazó szuszpenzió. Kiváló eredménnyel használhatjuk új akvárium betelepítésekor a biológiai lebontási folyamatok felgyorsítására, az un. új medence szindróma (melyet a felszaporodó bomlástermékek okoznak) csökkentésére. Hasznos segítséget nyújt a biológia szűrőfelület regenerálására szűrőtisztítás és vízcsere után.

Alkalmazás: Új akvárium betelepítésekor naponta egyszer adagoljunk az előírt mennyiségű Bio-Startot a medence vízébe egy héten keresztül, hogy a megfelelő biológiai szűrőfelület kialakulását felgyorsítsuk., illetve a kialakuló bomlástermékek feldúsulását megakadályozzuk. Vízcsere, szűrőtisztítás után adjunk egy adag Bio-Starot az akvárium vizéhez a biológiai szűrőfelület regenerálásához.

Adagolás: 40 ml 800 liter vízhez, 1 ml (kb. 25 csepp) 20 liter vízhez.

Használat előtt felrázandó! Csak akváriumi használatra!


Neptun Liqui Carbo

Folyékony CO2 forrás káliummal

A növényeknek a tápanyagokon kívül szénforrásra is szükségük van. Akváriumi körülmények között gyakran ennek hiánya akadályozza a fejlődést. A LiquiCarbo folyékony szénforrásként használható CO2 adagolás mellett vagy a nélkül is. Rendszeres alkalmazásával szép és erőteljes növényeket nevelhet, melyek sikeresen vehetik fel a versenyt az algákkal szemben. A LiquiCarbo használatával így nem csak növényei lesznek egészségesebbek, hanem az algásodást is jelentősen csökkentheti. A LiquiCarbo káliumot is tartalmaz, amelyekre a növényeknek szintén szükségük van a fejlődésükhöz.

Alkalmazás: naponta adagoljunk az akvárium vízhez LiquiCarbo-t.

Adagolás: 1 csepp 2 liter vízhez/ 1 ml 50 literhez / 40 ml 2000 literhez. Csak akváriumi használatra!


Neptun Aquaplant & CO2

Széndioxid tabletta vízinövények részére. A növények kielégítő fejlődéséhez szükséges egyik alapvető tápanyag a széndioxid, melyet az Aquaplant & CO2 tabletta oldódása során juttat az akvárium vizébe. Emellett komplett makro- és microelem ellátást biztosít, emelt vastartalma megelőzi a levelek vashiány okozta elsárgulását. Hatóanyagai a vizet kissé lágyítják, mely a legtöbb vízinövény számára kedvező. Kemény, lugos vizet kedvelő halak (pl. afrikai sügerek) akváriumában ne alkalmazzuk.

Használata: 2-3 naponként adjunk 1 tablettát 20 liter vízhez.impressum