Díszmadár áraink és kínálatunk

» Állatok » Díszmadár áraink és kínálatunk

Az alább díszmadarak folyamatosan megvásárolhatók, vagy amennyiben épp nincs készleten, úgy megrendelhetők üzletünkben.

Az aktuális díszmadár kínálatunkról érdeklődjön telefonszámunkon, vagy látogasson el hozzánk!

Néhány azokból a díszmadarakból, melyet folyamatosan tartunk üzletünkben, vagy kérésére be tudunk szerezni: Hullámos papagáj, Nimfa papagáj, Rozella papagáj, Fischeri papagáj, Bourk papagáj, Rózsás fejű törpepapagáj, Verébpapagáj, Kanári, Zebrapinty, Rizspinty, Sirálykapinty, Kákapinty, Ékfarkú amandina, Gould amandina


Hullámos papagáj

Kétségkívül a leggyakoribb fogságban tartott papagájfaj. Háziasított alakját ma az egész Földön tartják, egyedszáma valószínűleg több millió lehet. Közkedveltségéhez hozzájárulhat, hogy tartása könnyű, táplálékban nem válogat, mérete viszonylag kicsi, így a kalitkás tartás is megoldható. A magányosan tartott egyed néhány szót „beszélni”(inkább a hímek) is megtanítható. Fogságban tenyészteni is könnyű, még nagyobb kalitkában is költhet.

A hullámos papagáj ára: 2900Ft


Nimfa papagáj

Nem túl érzékeny madárfaj, de rá is érvényes mint minden más madárra, hogy ügyeljünk rá ne helyezzük a huzatos helyre és tűző napra sem! A fiatal példányok könnyen idomíthatóak, de csak akkor szelídítsük magunkhoz, ha az évek múltával is biztosan vállalni szeretnénk, (tudjuk) a mindennapos friss víz és az eleség figyelésén túli törődést. Viszonylag kis kalitkában (30x50x50cm) is tartható, ha időről időre kiengedjük röpködni.

A szürke nimfa papagáj ára: 8000Ft
A sárga nimfa papagáj ára: 9000Ft


Zebrapinty (Taeniopygia guttata)

A zebrapinty egy igénytelen, a hullámos papagájok után a legelterjedtebb szobamadár az országban. Nagyon szívesen fogyasztja a zöldségeket: salátalevelet, tyúkhúrt, spenótlevelet, sárgarépa- és petrezselyemzöldet. Vidám természetű, élénk mozgású, könnyen tenyészthető faj.

A zebra pinty ára: 1600Ft


Sirálykapinty (Lonchura striata domestica)

Mérete: 12-13 cm. Karcsú, könnyed mozgású, békés természetű madár. Európába mintegy 300 éve, japán tenyésztők közvetítésével érkezett meg. Tartásra, takarmányozásra igénytelennek mondható. Általános díszpintykeveréken kiválóan elél, de egészséges táplálásához adhatunk lisztkukacot, zöld eleséget és csíráztatott magvakat is.


Rozella papagáj (Platycercus eximius)

A rozellapapagáj az egyik legszínpompásabb, legszebb Ausztrál papagáj! Elsősorban a szárazabb, nyílt területek lakója, így a kontinens belsejében él főként! Gyakran kisebb városokban is előfordulnak! Költési időszakon kívül is inkább párokban vagy kisebb csapatokban élnek! Aktív természetű, jól repülő, kemény madár, szívesen fürdik és rágcsál friss ágakat, más madarakkal szemben kevésbé béketűrő, különösen a költési időszakban. Szíve­sen keres eleséget a talajon, érdemes időnként féregűző kúrát végezni. Voliermadár, a röpde légtere legalább 4 köbméter legyen!

Rendelésre!
Ára: 12.000Ft


Fischeri papagáj (Agapornis fischeri)

Testhossza 15 cm. Szárnyfesztávolsága 9,5 cm. Vadszíne zöld, hasa sárga a feje narancssárga, a csőre piros. Tápláléka magvak és bogyók, időnként meglátogatja a gabona- és kukoricatáblákat is. Röpte gyors és iránytartó. Szívesen fogyasztják az almaszeletet (édes fajtából), főtt tojást, főtt kukoricát (konzerv is lehet), aszalt gyümölcsöket. Előszeretettel élnek párban, ezért ne tartsuk egymagukba. A kalitka mérete minimum 80x40x50 cm legyen.

Ára: 16.000Ft/pár


Rózsás fejű törpepapagáj (Agapornis roseicollis)

A alapszíne zöld, a hasi felületen sárgás. Feje, homloka, szemének környéke vörös, a pofatájék és a torok világosabb rózsaszínű. A háta zöld, a farkcsíkja kék. Evezőtollai feketék, az alsó szárnyfedők és a szárnyszegély zöld. Az írisze sötétbarna. Csőre halvány hússzínű, lába szürke. A hím és a tojó külsőre csaknem egyforma. Hossza 15-17 centiméter. Száraz fás és cserjés szavannák lakója.


Bourk papagáj (Neopsephotus bourkii)

Mérete kb. 19 cm hosszú, több színváltozatban létezik a fakó sárgától egészen a rózsaszín árnyalatokig. Néhány évtizeddel ezelőtt a Bourk - papagáj az egyik legveszélyeztetettebb ausztráliai madárfajnak számított. A nőstény halványabb színű, homlokán nincs kék szín, a hasán a vörös szín kissé kiterjedtebb. A fiatal egyedek a nőstényre hasonlítanak, a vörös hasi jel kisebb kiterjedésű.


Verébpapagáj

Mérete kb. 12 cm. Elég ijedős madarak. Nem szeretik a változást, ezért adjunk nekik elég időt arra, hogy megszokják új gazdájukat és környezetüket. Stresszes környezetben nem ritka, hogy nem fogadják el az eleséget. A tojón a kék szárnyfolt hiányzik, homloka sárgás. A hímek szárnyán rövid időn belül megjelenik a kék szín, így könnyű a nemek megkülönböztetése. Ajánlott kalitka mérete megegyezik a hullámos papagájokéval,


Kanári

Bár törékenynek látszik, mégis egy aránylag igénytelen, könnyen tartható, még kezdőknek is ajánlható faj. Nem lehet a papagájokhoz hasonló szelíd madarat nevelni belőlük. Félénk és sosem fogja megengedni, hogy például kedvünkre simogassuk. Azonban szépségével és énekével kárpótolja gondozóját. A tenyésztésük három irányba ágaznak el: minél különlegesebb énekű (énekes kanárik), színű (színkanárik) és formájú (alakkanárik) változatok léteznek.

Kanári hím ára: 11.000Ft
Kanári tojó ára: 7.500Ft


Rizspinty

A rizspinty nagyobb, zömök testű díszpintyfélék közé tartozik. Testhossza csőrétől a farokig 14 centiméter. Könnyen tartható és tenyészthető faj.impressum