Hüllő kínálatunk

» Állatok » Hüllő kínálatunk

  • Sisakos kaméleon
  • Leopárd gekkó (több színváltozatban is)
  • Szakállas agáma
  • Nappali gekkó
  • Görög teknős
  • Ékszerteknős (Már csak korlátozott ideig kapható!)
  • Királyteknős
  • Pézsmateknős
  • Tűzhasú gőte


Görög teknős (Testudo hermanni)

A tartásához CITES-engedély kell! Őshazája a Balkán-félsziget, Dél-Olaszország, de (innen a neve) legnagyobb egyedszámban Görögországban található. Tágas férőhelyet igényel, ezért a terrárium mérete minimum 100x50x50 cm legyen. Nagyon szeret ásni ezért a terrárium talaja minimum 10 centiméter vastagságú föld legyen. Dekorációnak behelyezhetünk néhány követ, faágat. Különféle füvek, lóhere, saláta, gyermekláncfű stb. mellet, adjuk neki bármilyen gyümölcsöt, fehérje forrásként pedig kaphat túrót illetve élő lisztkukacot is.

A görög teknős ára: 21000Ft

Az ár a mérettől függően változhat!


Sisakos kaméleon (Chamaeleo calyptratus)

Egyedül vagy párban tartható. Ivarérett kaméleon min. 50x50x60 cm-es terráriumot igényel, ügyelnünk kell a kellő szellőzésre. Nappal 26-30 fok, éjjel 15-20 fok körüli hőmérséklet a megfelelő. Az UV sugár elengedhetetlen számukra. Alomnak ajánlott a tőzeg, kókuszrost vagy virágföld. Fontos, hogy legyenek ágak és növények. Gondoskodjunk világításról, esetleg külön fűtésről és magas páratartalomról. Színük az ivarérettség elérése előtt a zöld és a barna árnyalatai, majd ivaréréskor láthatóvá válnak a nemek közötti színkülönbségek. A hímek rendkívül színesek lehetnek, zöld, kékeszöld, kék, citromsárga, narancssárga, barna, fehér és fekete minták jelenhetnek meg rajtuk. Színüket a páratartalom hatására változtatják. Táplálékuk legyen változatos. Pl: tücsök, lisztkukac, rózsabogár lárva, sáska, szöcske, melyeket néha porozzunk be vitaminnal.


Leopárdgekkó (Eublepharis macularius)

Több színváltozatban létezik. Közkedvelt mivoltát látványos színezetének, könnyű tartásának és tenyészthetőségének köszönheti. Mivel eredeti élőhelyén sivatagos környezetben él, terráriumi tartása során is hasonló élőhely kialakítására kell törekedni. Bőséges táplálékellátást igényel.


Sárgafülű ékszerteknős (Trachemys scripta scripta)

A vörös fülű ékszerteknőshöz hasonlóan szívós, nagyon jól alkalmazkodó faj. Amióta nem lehet vörös fülű ékszerteknőst behozni Magyarországra, az egyik legelterjedtebb hobbiállatként tartott vízi teknős faj. Aki szeretne ilyen teknőst annak mindenképpen figyelembe kell vennie, hogy a gyakorta téves közhiedelemmel ellentétbe nem marad kicsi! Egy kifejlett ékszerteknősnek akár egy 300 literes terráriumra is szüksége lehet. A kifejlett állatok növényi táplálékot is szívesen fogyasztanak, kis korukban azonban csak fehérje alapú táplálékot fogadnak el. Fő eleségük a hal.

A tartásához hamarosan CITES-engedély kell!
Már csak a készlet erejéig kapható! Új szállítmány nem lesz!


Ára: 3000Ft


Pézsma teknős

Mindenevő, tartása könnyű, bár gyakran harapósak. A természetben mocsaras környezetben élnek. Fiatalon kizárólag vízben tartandók, a kifejlett példányok viszont szívesebben vannak a szárazföldön. Terráriumokat, ezért úgy alakítsuk ki, hogy szabadon választhassanak a víz és a homokos, földes "part" között. Több színváltozatuk létezik. A leggyakoribb a közönséges pézsmateknős, mely a fenti képen is látható. Különleges szagot árasztanak, erről kapták nevüket.

Ékszer teknős helyett ajánljuk!

Ára: 6400Ftimpressum